Με αρκετή ομολογουμένως καθυστέρηση λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας γνωστοποιήσουμε πως τα project μας για τη φετινή σεζόν ολοκληρώθηκαν, δοκιμάστηκαν επιτυχώς και παραδόθηκαν στους πλοιοκτήτες τους. Παρά την κούραση και τη σχετική πίεση στην οποία υποβαλλόμαστε όλοι αυτή την περίοδο του χρόνου, οφείλουμε να πούμε ότι η επίδοση αυτών των έργων μόνο ικανοποίηση προκαλεί. Έχοντας την εμπιστοσύνη και τη στήριξη μεγάλων Ελληνικών Ακτοπλοϊκών Εταιρειών και όραμά μας την ανάδειξη της κατασκευής πολυεστερικών σκαφών στην Ελλάδα πέραν των μέχρι τώρα στενών ορίων, συνεχίζουμε με όρεξη, αγάπη και εκτίμηση πρός το αντικείμενο και τον πελάτη μας.

Αναλυτικότερα …
Το σκάφος SEBECO της Ελληνικής Ακτοπλοϊκής Εταιρείας ΑΝΕΣ FERRIES, το οποίο εκτελεί ήδη δρομολόγια από τη Ρόδο προς τη Σύμη, έχει ολικό μήκος 35m και ολικό πλάτος 7,6m. Διαθέτει δύο κύριες μηχανές πρόωσης Cummins 1350hp έκαστη και έχει Max. Speed 25kn και Cruising speed 22kn, ταχύτητες που διατήρησε σταθερές και πλήρως έμφορτο. Το συνολικό άφορτο βάρος του είναι 76t ενώ το έμφορτο 109t και έχει πρωτόκολλο 220 επιβατών. Το σκάφος έχει δύο άνετα καταστρώματα. Το εσωτερικό σαλόνι χωρίζεται στο κυρίως και στο prive και μπορεί να φιλοξενήσει 112 άτομα σε πολυτελή καθίσματα πούλμαν ενώ στους εξωτερικούς χώρους του σκάφους και στο sun deck έχουν τοποθετηθεί πλαστικά καθίσματα. Το SEBECO πληρεί τις προϋποθέσεις για εκτέλεση μικρής ακτοπλοΐας (80Nm) καθώς διαθέτει 5 καμπίνες πληρώματος χωρητικότητας 12 ατόμων, 1 καμπίνα επιβατών 2 ατόμων και 7 WC με άνετους προθαλάμους. Είναι εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτρονικό, ηλεκτρολογικό και μηχανολογικό εξοπλισμό. Χαρακτηριστικά που το αναδεικνύουν στο μεγαλύτερο Ελληνικής κατασκευής ακτοπλοϊκό σκάφος από GRP.

Το ‘μικρό’ της οικογένειας για φέτος είναι το σκάφος SEA BUS της εταιρείας SEA BUS ΙΚΕ το οποίο έχει ολικό μήκος 23m και πλάτος 5,7m. Είναι επίσης δρομολογιακό σκάφος με καθίσματα πούλμαν και δυνατότητα εξυπηρέτησης 150 ατόμων. Διαθέτει δύο κύριες μηχανές πρόωσης Caterpillar 700hp έκαστη και επέδειξε άριστη πλεύση με Max. Speed 24.3kn και πορεία 23kn.

Ευχόμαστε να είναι πάντα καλοτάξιδα και προσβλέπουμε σε ένα ακόμη καλύτερο μέλλον. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για την άψογη συνεργασία τον PHOENIX REGISTER OF SHIPPING ο οποίος διέπεται από ιδιαιτέρως αυστηρά κριτήρια και επιβλέποντας τις κατασκευές επέφερε ένα στιβαρό αποτέλεσμα ανάλογο των προδιαγραφών για εκτέλεση ακτοπλοϊκών γραμμών. Επίσης όλους τους συνεργάτες μας καθώς και το προσωπικό του Ναυπηγείου διότι τέτοιου επιπέδου αποτελέσματα επιτυγχάνονται μόνο με επαγγελματισμό και σεβασμό στο αντικείμενο.

* Φωτογραφικό υλικό μπορείτε να βρείτε στην κατηγορία Επιβατικά – Δρομολογιακά