Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

 JET CRAFT SHIPBUILDING

Το Ναυπηγείο πλαστικών σκαφών JET-CRAFT ιδρύθηκε το 1976 από τον έμπειρο ναυπηγό Δημήτριο Γκίκα, στην Αγ. Μαρίνα Λ. Κορωπίου.

Ο ιδρυτής της ναυπηγικής μονάδας ξεκίνησε το έργο του κατασκευάζοντας τα πρώτα θαλάσσια πολυεστερικά “είδη” αναψυχής (όπως κανό, ποδήλατα κ.α.) καθώς και το πρώτο αλιευτικό τρεχαντήρι από ενισχυμένο πολυεστέρα (GRP), παρμένο απο Σπετσιώτικες μήτρες.

Από το 1977 ως και το 1979 ο εμπνευστής και κατασκευαστής επεκτείνει τις δραστηριότητές του στο εξωτερικό κατασκευάζοντας τους γνωστούς “κυματοθραύστες” (STIBELS) και συντελώντας καταλυτικά στη δημιουργία του Λιμανιού στο Ντουμπάϊ (Αραβικές χώρες). Η συνεργασία του αυτή συνεχίστηκε και στην Ελλάδα.

Την επιχείρηση του διαδέχεται, μετά τον θανατό του, η σύζυγος του Μαρία Γκίκα.

Από το 1982 ως και το 1998 συνεχίζει το έργο του με μεγάλη επιτυχία και έπειτα παραχωρεί τα ηνία (του ναυπηγείου) στον υιό της Ιωάννη Δημητρίου Γκίκα, ο οποίος και την εξελίσσει και επεκτείνει ακόμη περισσότερο, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το 2007 γίνεται στην κατασκευαστική μονάδα μας μια ρηξικέλευθη προσπάθεια και δημιουργείται ένα νέο μοντέλο, το “Jet Craft 33” το οποίο έρχεται να ικανοποιήσει και τους πιό απαιτητικούς ερασιτέχνες.

Το Ναυπηγείο, σήμερα, βρίσκεται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του εκτάσεως 6.800m2 στον Αγ. Γεώργιο Θορικού Λαυρίου αλλά και στο υποκατάστημα εκτάσεως 3.600m2 (εκ των οποίων τα 2.500m2 στεγασμένα) που διαθέτει, εντός του Βιομηχανικού Πάρκου Λαυρίου, όπου και κατασκευάζει πολλών ειδών και διαστάσεων πολυεστερικά σκάφη.
Οι δυνατότητες, η στιβαρότητα κατασκευής, η ταχύτητα και ποιότητα πλεύσης καθώς και η πολυτέλεια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των σκαφών μας.

Η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία πιστοποίησης ISO9001 από τον Phoenix Register of Shipping

Με όραμα τη συνεχή ανάπτυξη, δεν εφησυχάζουμε ποτέ και επενδύουμε σταθερά στην καινοτομία. Για το λόγο αυτό, το 2015, εναρμονιζόμενοι με τις νέες ανάγκες της αγοράς Τουριστικών σκαφών, κατασκευάσαμε το νέο μας καλούπι. Έκτοτε το ναυπηγείο έχει περάσει σε μια νέα κατασκευαστική εποχή, κατασκευάζοντας πλέον Επιβατικά, Δρομολογιακά αλλά και Τουριστικά σκάφη σε μήκη πoυ ποικίλουν από 17m-35m και το ανάλογο πλάτος. Το 2017 αποτέλεσε μια χρονιά σταθμό για το Ναυπηγείο μας με τη Ναυπήγηση του μεγαλύτερου σκάφους από GRP που έχει κατασκευαστεί ποτέ σε Ελληνικό Ναυπηγείο, ολικού μήκους 34m και ολικού πλάτους 7,60m και παράλληλα την πρώτη Πανευρωπαϊκά εγκατάσταση τριπλού IPS σε δρομολογιακό σκάφος, ολικού μήκους 25m και ολικού πλάτους 6,50m. Έχοντας επιτυχώς ολοκληρώσει δύο τόσο απαιτητικά project σε διάστημα 8 και 4 μηνών αντίστοιχα μπορούμε εμπράκτως να διαβεβαιώσουμε κάθε ενδιαφερόμενο για την άριστη τεχνογνωσία και την απόλυτη τήρηση των αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων όπως αυτά συμφωνούνται εξαρχής.

Το 2018 η εταιρεία εισέρχεται στις Ελληνικές Ακτοπλοικές Γραμμές με την κατασκευή του Ε/Γ Δ/Ρ SEBECO για την ΑΝΕΣ FERRIES.